Beköszöntött a KutyaKütyük kora!


Az elmúlt napokban két kutyás okosságot is teszteltünk Floppyval. Az egyik egy újonnan Magyarországon is forgalomba hozott GPS és aktivitásmérő, a másik pedig egy ingyenes applikáció.

Íme tapasztalataink:

 

 1. FINDSTER DUO+

 

Úgy indult az együttműködésünk, hogy megkeresett minket a Bravosmart nevezetű, okos-kütyüket forgalmazó cég, hogy lenne-e kedvünk tesztelni az új terméküket. Mint kiderült, egy olyan GPS-ről van szó, ami megbízhatóan követi ebünk (vagy épp macskánk) minden lépését, megelőzve ezzel, hogy Houdini szélnek eredjen.

Nagyon örültem ennek a megkeresésnek, mert az én legkedvesebb négylábú élettársam bizony a szökés feketeöves világbajnoka. Amikor a Brit Pásztorkutya Fajtamentés átvette Floppyt második gazdijától (aki elhozta őt a cölöp mellől kikötve), az alábbi leírást mellékelték:

 

Floppyka adatlapja, Brit Pásztorkutya Fajtamentés

 

És való igaz: tőlem ugyan egyszer se akart még meglépni, de amikor pár napra szüleimnél hagytam, többször is alpinozott a kerítésünkök, hogy aztán felfedezhesse a környéket.

A Findster Duo+ gusztusos kis dobozban érkezett hozzánk, és a következőket tartalmazta:

 • Egy GAZDI modul

 • Egy KISÁLLAT modul

 • Töltő

 • Nagyon foghíjas leírás a termék kompetenciájáról

 

 

Hála a Tutorial videók fénykorának, könnyedén beüzemeltem a masinát, ami állítólag strapabíróbb, mint egy Nokia 3310-es (na, erre még visszatérek).

Rászereltem Floppy nyakörvére, a magam GAZDI modulját pedig a táskámba rejtettem.

Elindultunk hát meghódítani Balatonfüredet és Tihanyt.

Az eszköz kifogástalanul működött, egyfolytában láttam Floppyt. Nem is nagyon tettem rá a pórázát csak akkor, amikor megelégeltem, hogy a balatoni kacsák után a balatoni hattyúkkal is haverkodik.

Egyszer szakadt csak meg a kapcsolat köztem és a GAZDI modul között: amikor túl messzire került a táskám a mobilomtól. Erre ugyanis figyelni kell.

A nap végeztével rendesen kipurcantunk és a vidám társasági borozgatás mellett alkalmam nyílt kicsit jobban megismerkedni az applikáció nyújtotta lehetőségekkel.

 

Következő menüpontok állnak rendelkezésre:

 

HOME:

 

Ilyenkor megjelenik Floppy* feltöltött képe, infó a készülék feltöltöttségéről és adatok arról, hogy:

 • milyen távolságot tett meg a kutyus aznap
 • hány lépésnél tart épp (nem hiszem, hogy lábanként értve, pedig úgy lenne csak a vagány)
 • hány órát sétáltunk
 • hány órát pihentünk

 

Ha rákattintok Floppy okos buksijára, akkor megjelenik térképen, hogy merre is kavart aznap. Ez úgy néz ki kb., mintha valaki nagyon béna kézügyességgel összefirkálta volna egy zöld filccel a térképet.

*ne aggódj, nálad nem hiszem, hogy Floppy fog megjelenni, de ha igen, akkor AZONNAL KÉREM VISSZA A KUTYÁMAT!

 

 

MAP:

 

Itt látod, hogy hol jár épp a kis bestia.

A készülékben van egy beépített radar is, ami független a hálózati lefedettségtől. Ergo, a Csomolungma legtetején is beméri az ebet. (Ezt ugyan még nem teszteltük, de amint megkaptuk a vízumot, újra jelentkezem.)

 

 

ACTIVITY TRACKER:

 

Itt is azok az adatok láthatóak, mint a HOME menüben, annyi kivétellel, hogy százalékosan megmutatja az eszköz, hogy mennyire tolta meg a napot az eb.

Mi jól láthatóan túlteljesítettünk, aminek következtében a második nap elég gyatrára sikeredett…

Ezt napi és heti lebontásban is megnézheted.

 

LEADERBOARDS:

 

Itt akasztják a hóhért.

Megnézheted, hogy a Findster-esek közül ti mennyire számítotok aktívnak. Mivel újak vagyunk, így valahol az előkelő 8600. helyen állunk, de innen szép a győzelem.

Nekem a „today” opció tetszett a legjobban, mert itt volt némi esélyünk jó helyezést megcsípni. Biztosra veszem, hogy már világviszonylatban is arról suttognak a Findsteresek, hogy Floppy a csúcsra tör.

 

 

FENCES:

 

Ez az egyik leghasznosabb funkció, ugyanis itt állíthatsz be virtuális kerítést a négylábúnak.

Én beállítottam egy 70m-es sugarú kört a Mátyás tér köré. Ha Floppynak esetleg kedve szottyan éjszaka elszökni az A38-ra Mary Popkids koncertre, már akkor lebukik, amikor bekanyarodik a Tavaszmező utcára.

Lehet a konvencionális körön kívül egyéni kerítést is beállítani, attól függően, hogy kinek mi a hasznosabb.

 

SHARE:

 

Findster közösségek jöhetnek létre kutyások között, ami nagyjából olyan, mint az okos órák közkedvelt funkciója. Ezen keresztül fittizhetnek az aktív gazdik azzal, hogy adott napon ki strapálta le legjobban a kutyáját.

Nekünk még nincs Findster barátunk. 🙁

Ez elszomorít.

Ha beszerezel egyet, akkor léci, vegyél fel minket! Szégyenérzet nélkül dicsekszünk el arról, milyen eszméletlenül lusták is vagyunk valójában.

 

PROFIL:

 

Itt tudsz mindenfélét beállítani, ami hasznos lehet: hogyan szóljon a készülék, rezegjen-e… Egyáltalán akarsz-e kapni értesítést a kutyád hollétéről, vagy támogatod, ha Mary Popkids koncertre jár éjszakánként.

Ami izgalmas, hogy be tudsz állítani úgynevezett „offline területeket” is, amik akkor is elérhetőek lesznek, ha nem vagy épp net közelben.

 

 

Röviden tömören ennyit a funkciókról.

Személyes hozzáfűznivalóm:

 • Szerintem ez egy nagyon hasznos kis szerkezet. Előnyei között sorolható, hogy bármilyen nyakörvre ráerősítheted. Nem kell félned attól, hogy kárba vész a fancy nyakörv, amit a Szimpla Kutya vásáron szereztél be.

 • Nincs havidíj! A legnagyobb konkurenseivel szemben a Findster készülékért csak egyszer kell benyúlni a pénztárcába.

 • Szép! Mert ugye ez is számít: a Findster készülék szerintem mutatósabb, mint a többi GPS. Igaz, nekem már hitték rá, hogy elektromos nyakörv…

 • 6-8 órát működik töltés nélkül akkor, ha aktívan dolgozik. Ezt én keveseltem az elején, igaz, mi nem nagyon futkosunk egy nap ennél többet. Ha pedig attól félsz, hogy a kutyád tovább bolyongana vadregényes tájakon civilizáció után kutatva, állíts be neki virtuális kerítést és akkor megoldott a probléma.

 • A strapabíróságra visszatérve: én azonnal leejtettem a terméket, amint kinyitottam a dobozt. Szóval javasolom, ne nyisd ki úgy a dobozt, hogy a kutyás kép lefelé mutat. (Ergo, ne legyél akkora hülye idióta, mint én, mert a gravitáció egy olyan fura dolog, ami működik.)

 

Szerencsére nem lett semmi baja. VISZONT, amit tényleg javasolnék, hogy betondzsungel közepén inkább vedd le a kutyusról, amennyiben szemmel tudod tartani. Floppy imád hemperegni. Ezt szívesen teszi a csodálatos francia riviéra kavicsos tengerpartján, Szlovéniában egy hatalmas adag tehén trágyában vagy éppen a nyócker egy régi polgári házának belső udvarán, a betonon. Utóbbi pedig nem tesz túl jót a készüléknek, mert azért a betonhoz dörzsölést egy Nokia 3310-es se viselné sokáig.

Tanulj a hibámból és ne tedd ki ennek a Findsteredet!

#areklámhelye:

Ha tetszett, amit olvastál, akkor van most egy igazán jó hírünk:

A termék jelenleg előrendelési szakaszban áll, így kedvezményesen juthatsz hozzá, ha most beszerzed. Történetesen 10-15.000 HUF-al olcsóbban, mint úgy amúgy.

Kattints ide:

https://bravosmart.hu/Findster/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval ne habozz, ha szeretnél egy havidíjmentes kisállat GPS-t!

 

 1. VIGYÉL HAZA applikáció

 

Erről az app-ról egy videót is forgattunk, amit nemrég tettem nyilvánossá FB oldalunkon.

Az applikáció letöltése pont olyan egyszerű, mint azt a film is mutatja.

 

Röviden tömören ezért töltsd le:

 • Ha találsz egy kutyust, lefényképezheted, felöltheted és szélnek eresztheted a hírt. Minél többen használjuk ezt az appot, annál több kutyus találhat otthonra! Sőt, a legközelebbi microchip leolvasót is megmutatja neked az alkalmazás!

 • Ha örökbefogadnál, először is szuperjó arc vagy. Másodszor pedig itt találsz infókat a hozzád közeli örökbefogadható kutyusokról. (Mint például Pözsó-ról is… Hát nem zseniális név?)

 • Ha kutyabarát szállást, éttermet, kávézót keresel, a Kutyabarát.hu méltán híres térképét itt azonnal eléred!

 • Ha valami egészségügyi probléma lép fel, akkor gyors megoldást találhatsz az erre alkalmas menüpont alatt.

 

Less rá a videónkra, ha többet szeretnél megtudni!

 

(És persze, iratkozz fel, ha tetszett…)

 

Tanulság: az „okosodó” világ is felfigyelt arra, hogy a kutyások igényeit érdemes lehet kiszolgálni. Ebből pedig egyre több hasznos és jó termék születik, ami azon kívül, hogy szórakoztat minket, gazdikat, talán segít az elveszett és örökbefogadható kutyusokon!

 


Tetszett a bejegyzés? Akkor less rá megújult Youtube csatornánkra is, amit a Kutyabarát.hu-val közösen indítottunk el! Iratkozz fel és formáljuk együtt a hazai kutyás közösséget!
Köszönjük! 🙂

Anna kétlábú és Floppy négylábú