Skandináv hangulat a Dunakanyarban

Amikor az ember kikapcsolódásra vágyik, nincs is annál jobb, mint egy hirtelen ötlettől vezérelve elszökni a város zajából egy csendes, békés helyre. Éppen ezért döntöttem úgy egyik decemberi hétvégén, hogy eltöltök két napot Berlinnel Zebegényben, a Kanyar nevű szálláshelyen. A „Hegyi Kabin” kistesója – ahogy a neve is sugallja – a Dunakanyar gyönyörű látványát tárja elénk. Vajon kell ennél több a tökéletes kutyás pihenéshez?

A szállásról

A Kanyar egy olyan hely, ahol ember és eb rögtön otthon érzi magát. Ez nem egy átlagos szálláshely, hanem egy igazi kis gyöngyszem, ahol a skandináv dizájn egyszerűsége és a természet közelsége tökéletes harmóniát alkot. A házikó, bár nem túl nagy, de annál hangulatosabb. Pont elég a kétlábú és négylábú vendégek számára feltéve, ha utóbbi esetén nem egy falkányi, impozáns méretekkel rendelkező ír farkaskutyáról beszélünk.
A hatalmas panorámás ablakoknak köszönhetően a Dunakanyar látványa minden évszakban lenyűgöző.

Megérkeztünk a szállásra
Berlin sasolja a kamerát, én pedig a Dunakanyart

Kutya-barát környezet

Berlin nagyon élvezte az itt tartózkodás minden percét. Az udvar mérete és biztonságos körbekerítettsége kiváló játszótérként szolgált számára anélkül, hogy aggódnom kellett volna a biztonságáért. A szállás környékén bőven akadnak túraútvonalak, de erről sajnos nem szereztünk tapasztalatokat. Az időjárás nem igazán volt kegyes hozzánk, így ezen útvonalak felfedezése egy későbbi alkalomra marad.

Egy másik szempont lehet a kutyások számára (legalábbis nekem nagyon megnyugtató volt), hogy a parketta rendkívül ellenálló anyagból készült, így Berlin körmei semmilyen nyomot nem hagytak még akkor sem, ha túlpörgött hangulatában csak úgy végigszáguldott A-ból B-be.

Az a bizonyos parketta

Amire figyelni kell!

Aki szereti, ha a kedvence mindenhol ott lehet vele, annak érdemes tudnia, hogy a ház emeletére (ahol amúgy 3-4 fő is elfér) a négylábúak nem igazán tudnak felmenni. Kivételt képeznek természetesen azok az ebek, akiket a gazdi simán a hóna alá csap és felvisz… Ez az „apróság” a szeparációs szorongással küzdő kutyák esetében problémát jelenthet. (!)

Sajnos, a kutyák számára szükséges felszereléseket (mint tálka, fekhely, kutyatörcsi stb.) magunknak kell hoznunk, mivel a szálláshely ezen a téren nem nyújt támogatást.

„Én itt úgyse jutok fel”
De azért mégis csak megoldotta… A lemenetel már érdekesebb volt. XD

Tűzrakó és romantika

Az udvaron lévő tűzrakóhely biztosítja a tökéletes hangulatot egy romantikus estéhez vagy egy baráti összeröffenéshez. Bár mi nem tudtuk kihasználni az eső miatt, de következő látogatásunkkor tuti pótoljuk. Ezen a ponton megjegyezném, hogy érdemes odafigyelni azokra a kutyákra, akik még sosem láttak tüzet! Floppy elsőre előszeretettel próbálta elkapni a szikrákat, és ahogy egyre közelebb mászott a tűzhöz, egyszer csak azon kapta magát, hogy a bajsza bizony megpörkölődött. Mindez olyan rövid idő alatt történt, hogy esélyem se volt közbelépni. (Megnyugtatok mindenkit: visszanőtt a bajsza! 😀 )

VisszaKANYARodva: a Kanyar egy szuper romantikus kis fészek, ahol a kutyánk társaságában, vagy épp a párunkkal bekuckózva élvezhetjük a nyugalmat és a természet szépségét.

Totál chill

Összefoglalva

A Kanyar szálláshely Zebegényben tökéletes választás azok számára, akik egy kis idillre vágynak a természet lágy ölén. Berlin és én már alig várjuk, hogy újra visszatérhessünk és teljes mértékben kihasználhassuk a környék adta lehetőségeket – reméljük, legközelebb kegyesebb lesz hozzánk az időjárás is.

Fotókat készítette: Pakó Petra (@petrapakophotography)


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket InstánFacebook-on vagy TikTok-on! Köszönjük! 

Anna, Floppy és Berlin