NELLI gazdit keres!


Nelli egy 8 éves bűbájos, kedves Beagle szuka kutyus, akinek az élete szörnyű fordulatot vett 2017.03. 11-én, amikor is kóborlás közben elütötte egy busz. A véletlenek folytán (amik talán nincsenek is?!) a BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület önkéntesei épp a közelben tartózkodtak, így azonnal kórházba szállították a komoly bajba került Nellit.

 

A bal első lába szétroncsolódott, ezért amputálni kellett. Az ultarhangon, amikor az esetleges belső sérüléseket vizsgálták, kiderült, hogy a hólyagjában is sok kő rakódott le. Egyetlen műtét során ezeket is eltávolították. (Ezúton respect az állatorvosoknak a munkáért.)

Nelli gyorsan és komplikáció mentesen gyógyult – a műtét másnapján már 3 lábon sétált, ami felér egy kisebbfajta csodával. Két hét után vidáman futkározott a falkával.

Nelli egy imádnivaló túlélő, aki hősiesen megkűzdött az életbenmaradásért. Találtak benne chip-et, így a fajtamentők felvették a kapcsolatot az eredeti gazdival és megtudták, hogy Nellit 2011 (!!!) őszén ellopták. Akkoriban gazdija nagyon kereste, de sajnos nem került elő. Hat évig tartózkodott valahol, valakinél, aki nem vitte orvoshoz ezidő alatt, nem oltatta, nem kezeltette sem a fülét, sem pedig nem figyelt a kutyusra, hogy valami nem stimmel a húgyhólyagjával – hiszen ez egy fájdalmas betegség, felelősségteljes gazdának fel kellett volna, hogy tűnjön.

Nelli a három láb ellenére is teljesértékű életet él.

Sajnos a régi gazdi nem tudja Nellit magához venni, azóta megváltozott az élete, így a kis túlélő hivatalosan is a Beagle Fajtamentés gondozásába került – most ideiglenes befogadónál várja azt a szerető, róla gondoskodni tudó és akaró új gazdit, aki vigyáz rá és szereti élete végéig.

Nellin alig lehet észrevenni, hogy három lába van: mindent úgy csinál, mint egy átlag kutya. Természetesen, kicsit türelmesebben kell vele felmenni a lépcsőfokokon és a különböző kutyás sportokat is meg kell válogatni, de az akaratereje minden területen hatalmas.

Nagyon szeret autókázni, imádja a gyerekeket és kutyafalkában is könnyedén megtalálja a helyét.

Nelli imád autóban utazni, mint azt elégedett mosolya bizonyítja.

Ha szeretnél többet megtudni róla, vedd fel a kapcsolatot a BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület önkénteseivel Facebook-on, akik szívesen válaszolnak minden kérdésedre és összehoznak egy randit Nellivel. E-mailben a következő címen tudod őket elérni: mentes@beagle-fajtamentes.hu

Közvetlen telefonos elérhetőséget szívesen adok privát üzenetben.

Megosztásokat Nelli nevében is köszönjük!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket utunkon a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Grazie mille 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú