ABBY gazdit keres!


Abby egy alig 7 éves, bearded collie jellegű, extrém módon ragaszkodó, „szavasincs” lányzó, akit altatás elől mentett meg a Mentőöv Állatvédő Egyesület. Ezután a Brit Pásztorkutya Fajtamentés segítségét kérték Abby megfelelő elhelyezésében, így került a hölgyemény jelenlegi, budapesti ideiglenes befogadójához. Mivel a hosszú szőre teljesen összeállt, így először meg kellett őt kozmetikázni, hogy aztán púderillatúan költözhessen új helyére. Szőrzete azóta puha és selymes, ahogyan az egy arisztokrata britt ebhez illik.

A 7 éves korára finoman szólva „agyonelletett” Abby-t azért vitték altatásra, mert az utolsó alomból mind a 13 kölyke halva született, így már nem vált hasznára volt tulajdonosának a szaporításban. (Ezen a ponton nyeljünk egy nagyot, szorítsuk meg a szék oldalát, majd ugorjunk a jobb részre.)

Előzetes ultrahang alapján nincs baja, de még mindig nem teljesen épült fel az ellés utáni állapotból. Ivartalanítása a napokban várható, amint az orvos úgy ítéli meg, hogy készen áll rá.

Abby egy végtelenül kedves, lakásban csendes kutya, aki bár kertben is jól érzi magát, elsősorban ott szeret tartózkodni, ahol az aktuális gazdi van. Kutyákkal kijön (dominánsabb szuka kutyákkal szemben mondjuk kiáll magáért, ha kell), de egykeként is elvan. Szobatiszta, nem rongál, macskákkal szoktatható – bár kertben olykor hajlamos megkergetni őket, de „úgy szép a cica, ha szalad” (fűzné hozzá Floppy).

Apportos, aktív és olykor szeleburdi, de tudja, hogy ha pihenés van, akkor nyugton kell maradni – ezt amúgy ki is használja, és hűséges kutya módjára a gazdi lába mellett fekve őrzi őt. Pórázon szépen sétál, igaz, az orrát nagyon szereti a földön tartani, így a szaglászás hevében néha kicsit húz. Autóban szépen utazik, de még csak most kezdi összekötni az autót a jó élményekkel, így olykor picit bátortalan.

Olyan gazdit keres, aki igényli, hogy a kutya valódi társ legyen, ne csak a ház őrzője. Egy szerető családra vágyik, ahol végre megbecsülik őt és odafigyelnek rá. Leendő gazdája számíthat rá, hogy Abby ugyanezt a szeretetet kamatostul fogja visszaadni…

Oltva, chipelve és ivartalanítva keresi az álomgazdit. Érdeklődni róla a bripasztorsos@gmail.com e-mail címen lehet vagy nálam, és megadom a helyes kontaktot.

Megosztásokat Abby nevében is köszönjük!


Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket utunkon a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra. Grazie mille! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú