FLOKI gazdit keres!

Floki nem csak nevében, de fajtájában is sok hasonlóságot mutat Floppy-val: Border Collie keverék kutyusról lenne ugyanis szó, aki éveken keresztül raboskodott menhelyi rácsok mögött és még mindig várja, hogy az „igazi” eljöjjön érte. Na de ismerjük meg őt egy kicsit közelebbről:

7 éves kora ellenére – ami persze kutyaléptékkel mérve amúgysem menthetetlenül sok – Floki kutya energikus, imád futni, játszani és teljesen makk egészséges. A nyírmadai állatotthontól, avagy a Kóborlók Állatvédelmi Egyesületétől került ideiglenes gazdijához.

Erről a menhelyről tudni érdemes, hogy Szabolcs megyében található, ahol az állattartási szokások rettenetesen eltérnek a budapesti normáktól, sajnos negatív értelemben. Hozzávetőlegesen 130 kutyát tartanak Nyírmadán és ezek az állatok általában erősen alultápláltak és bántalmazottak. A menhelyi alkalmazottak szívüket-lelküket kiteszik az itteni lakókért, de néhány nappal ezelőtt kénytelenek voltak „kutya stop”-ot hirdetni, mert képtelenek ennél több állatot etetni.

Na de visszakanyarodva eheti mentettünkre:

Floki is, sok év után került el innen, de még mindig nem talált valódi otthonra. Pedig a képeket nézve tökéletes instakutya nyersanyag a széles vigyorával és okos tekintetével.

Nem igazán tudnék bármi negatívumot is leírni Flokiról: egyszerűen tökéletes. Talán csak annyi hogy, bár a menhelyen rengeteg kutyával szocializálódhatott, valószínűleg a sok bántalmazott, lelkisérült eb közelében ellenségessé vált a többi kutyával szemben – ezt jelenlegi ideiglenes befogadójának köszönhetően szinte már teljesen levetközte magáról, hiszen ezúttal egészséges, boldog kutyusokkal lakik együtt.

Származásának (és hát persze névrokonságának Floppy-val) köszönhetően rendkívül tanulékony és kifejezetten igényli az újabb és újabb leckéket. Imád bújni – egy igazi kanapékutyus!

Teljesen szobatiszta, a hangját se hallani egész nap, nem rongál, nem rág, egyszóval igazi főnyeremény.

Ivartalanítva, chippel ellátva, oltva keresi végső otthonát! Ha szeretnél több információt megtudni róla, írj nekem és tovább irányítalak!

Megosztásokat Floki nevében is köszönjük!


Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket utunkon a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra. Grazie mille! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú