GEOFFREY gazdit keres! – GAZDIS

GEOFFREY egy 2 év körüli kan border collie, akit Mezőcsáton találtak állatbarátok. Nyakában hosszú lánc lógott, amit maga után húzva rótta a környékbeli utcákat, míg végül befogták.

Hetekig hiába keresték a gazdiját. Mivel chipje sem volt, így miután nem jártak sikerrel a megtalálók, a Brit Pásztorkutya Fajtamentők Egyesületének gondjára bízták.

Január elején a gyors teszt pozitív eredménnyel zárult szívféreg tekintetében, de biztosra akartak menni a fajtamentők, így számos orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy Geoffrey nem szívférges, hanem bőrférges. Ezt a betegséget egyáltalán nem úgy kell elképzelni, mint Miyazaki Hayao „A vadon hercegnője” című filmjében a vadkant: ennek a kezelése bár fél év, egyáltalán nem problémás és nem is jár fájdalommal.

Havi egyszer egy Advocate nevű spot on-t kell kapnia.

Geoffrey ivartalan kanokkal és szuka kutyákkal barátságos. Leginkább kertben szeret lenni, de csak szökésbiztos kerítés mellé ajánlják. Lakásban kultúráltan viselkedik, ha a gazdi is otthon van – magára hagyni egyelőre nem lehet bezárva, mert sosem élt lakásban ezelőtt. Nem ismeri még a protokollt.

Pórázon szépen sétál, bár egyelőre picit húz. Autóban izgatott nagyon, de egyre ügyesebben utazik.

Macskákkal szemben fenntartásai vannak, mondhatni „nem barátságos velük”. Egyéb haszonállatokkal a viszonyát nem ismerik.

Olyan gazdit keresnek számára, aki tisztában van a fajta igényeivel és együtt tud élni a „border collie-s életvitellel”. Pozitív lenne, ha esetleg kutyatárs mellé kerülhetne.

Oltva, chipelve és ivartalanítva keresi az álomgazdit.

Ha szeretnél több információt megtudni róla, keresd fel a Brit Pásztorkutya Fajtamentés egyesületét, de nekem is írhatsz és tovább irányítalak a helyes személyhez.

Minden megosztást előre is köszönünk!

 


Tetszett a bejegyzés? Ha igen, kövess minket utunkon a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra. Grazie mille! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú