PETÁK gazdit keres!


Eheti pártfogolt kutyusunk Peták, a 10 éves magyar vizsla, aki idős gazdáinak halála után maradt egyedül. Otthonának kertjében várta, hátha egyszer csak felbukkan a kapuban valamelyik gazdája, de végül a birtok örököse jött el érte.

Peták még egyáltalán nem nőtte ki a játékot 🙂

Peták végül 2016 januárjában került a Futrinka Egyesület magyar vizsla fajtamentő csoportjához. A gazdis évek után ez hatalmas változást jelentett az életében.

Minden inger, ember, szabály új volt számára és meglehetősen nehezen vette az akadályokat. Egyértelművé vált, hogy korábban nem sokat foglalkoztak vele – ami természetesen az idős gazdik ismeretében érthető -, de az ideiglenes befogadója által eszközölt határozott nevelésnek köszönhetően igazi „jó kutya” vált belőle: egy nyakbaugrálós és pusziosztós „szeretetpersely”.

Megtanult lakásban élni és kutyatársaival is jól kijön. Jelenleg kutyaiskolába jár, hogy alapvezényszavakat tanuljon és akadályokon gyakoroljon.

Gyakorlás közben – idősebb kora ellenére is gyorsan tanul.

Peták idén tölti be 10. életévét. Egyike a fajtamentő csoport legrégebbi gazdikeresőinek. Nagyon hosszú ideje várja már, hogy ismét gazdira találjon és hátralévő éveiben (ami reméljük, még sok-sok évet jelent) boldoggá tehesse új családját.

Benti tartással, oltva, chippel ellátva, parazitamentesítve és ivartalanítva keresi végleges családját. Örökbefogadással kapcsolatban írjatok a magyarvizslasos@gmail.com címre, vagy nekem és összekötlek a helyes kontakt személlyel.

Megosztásokat Peták nevében is köszönjük!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket utunkon a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Grazie mille 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú