Pro Village Franciska Major – kutyabarát szállás durvánsok extrával!

Amikor arról beszélünk, hogy „kutyabarát szálláshely” arra gondolunk, hogy „egy hely, ahova elvihetjük a kutyánkat is”. Ez eddig igaz, de ha meg szeretnénk tapasztalni, hogy milyen egy ténylegesen kutyásokra szabott szálláshely, akkor ne elégedjünk meg ennyivel!

Sopronkövesd méltán népszerű majorjában a Pro Village-ben mind a programlehetőségek, mind a személyzet hozzáállása kimaxolja azt, amit a „kutyabarát” jelző mögött legvadabb álmainkban elképzelnénk. Mindezt nem az alapján írom, amit a honlapjukon olvastam, hanem 3 csodálatos nap tapasztalatából.

Első benyomás

A kora tavaszi időszakban – amikor a hűvös szellő még enyhén cirógatja az arcunkat, és a természet lassan feléled a téli álmából – úgy döntöttünk Floppyval és Berlinnel, hogy egy hétvégére kikapcsolódunk a Pro Village – Franciska Major kutyabarát szálláson. Ez a különleges hely sok mindent ígér honlapján az odalátogatóknak: luxus élményeket, kutyabarát programokat és természetközeli feltöltődést. Ebből számomra a „luxus” szó vegyes érzésekkel párosul – tudniillik mindent utálok, ami a szükségesnél fennhéjazóbb – de szerencsére ezen a ponton sem estek túlzásba.

A Pro Village – Franciska Major már az első pillanatban elvarázsolt minket. A kedves fogadtatás azonnal az otthonosság érzését keltette főleg azon a ponton, amikor kezembe nyomtak egy méretes „welcome csomagot”, aminek a tartalma egytől-egyig a kutyák kényelmét szolgálja. (lásd: videónk ITT)

Recepción Floppyval és Berlinnel

Helyszín

A major területe lenyűgözően tágas. Ahogy körbenéztünk rögtön átjött, hogy a Pro Village csapata nagy gonddal alakította ki ezt a helyet. A kutyabarát szemléletmód mindenhonnan áradt, a természet harmóniája pedig mindent áthatott még ebben a kora tavaszi időszakban is.

Egy franciaágyas apartmant kaptunk kerttel, ami körül kerítés húzódik. Praktikus megoldás, mert így nem kellett attól tartanunk, hogy a négylábúak önsétáltatásba kezdenek, miközben a gazdik pihennek. A szobában amúgy a Nespresso kávéfőzőtől a cipőkanálig minden megtalálható, ami kellhet – nem tudnék belekötni.

Floppy őrzi a kertet
Welcome home

Aktív kikapcsolódás

Kutyás kiruccanások során számomra kiemelten fontos, hogy Floppy és Berlin is teljes mértékben részesei legyenek az eltöltött időnek. Mindehhez a Pro Village-ben több különleges programlehetőséget is kínálnak.

Az agility pálya például vidám és mozgalmas kikapcsolódást nyújtott nekünk. Az ebek örömmel rohantak végig az akadályokon és annak ellenére, hogy a legtöbbnél azt sem tudták „ezt most eszik-e vagy isszák” nagyon élvezték az egészet. A közös séták a környéken pedig kiváló lehetőséget adtak a természet közelségének átélése mellett az aktív pihenésre és feltöltődésre. A kutyaúsztatót sajnos nem tudtuk kipróbálni, mivel ehhez még túl hideg volt, de hát majd legközelebb… Mindenesetre érdemes ezzel a lehetőséggel is számolni, ha nyáron terveztek a Majorba látogatni.

Elégedett kutyapofik
Agility bajnokok

Kaja-pia

Az étteremben elfogyasztott reggeli és vacsora mindhárom napon FULLOS volt. A kutyákkal együtt élvezhettük a finom ételeket, ami egy teljesen új dimenziót adott az élményéhez. Miért is?

Természetesen több tucatszor voltunk már kutyabarát étteremben, de itt valóban minden az ebek körül forog. Egy pillanatig nem éreztetik, hogy a sorok között szétterülő farkaskutya bármennyire is zavarná az áthaladást – pedig afelől nincs kétségem, hogy

ez azért túlzás, kedves Berlin.

Nyami vacsora, nem a Berliné!
Reggeli hangulatok

Extrák „Pro Village módra”

A kutyás moziterem kipróbálásával egy új világ nyílt meg előttünk. A lehetőség, hogy az ebekkel együtt élvezhessük a filmélményt, egyszerűen páratlan. A filmes felhozatal pedig végtelen: a Netflix és HBO választékából már azért mégiscsak mindenki találhat kedvére valót. Nemde?

Mozizás kutyával

A szauna és a szabadulószoba lehetőségei közül hozzám a második áll közelebb, de mindkettő szuper kikapcsolódást kínált számunkra. Ráadásul a Pro Village saját kutyapanziójában hagyhattuk a kutyákat, amikor részt vettünk ezeken a programokon. Így teljes mértékben átadhattuk magunkat az élménynek anélkül, hogy azon aggódtunk volna „vajon Berlin atomjaira szedte-e már a szobánkat, vagy sem”.

Szauna a Pro Village-ben
A kutyapanzió fenegyerekei

Ami nagyon megfogott

A Pro Village – Franciska Major mögött álló csapat elkötelezettsége és szeretete a kutyák iránt minden pillanatban érezhető. Galina Kiseleva és Peter Liebisch hatalmas munkát végzett annak érdekében, hogy egy olyan helyet teremtsenek, ahol a kutyák boldogsága és a közös élmények az elsődlegesek.

Két fontos elképzelést kapcsoltak össze akkor, amikor megvalósították ezt a helyet. Egyrészt az volt a céljuk, hogy egy olyan környezetet teremtsenek, ahol a kutyák és a gazdik együtt élvezhetik a pihenést és a kikapcsolódást. Másrészt egy olyan projekten dolgoztak, amely során mentett kutyákat segítenek szocializálni és felkészíteni arra, hogy új családhoz kerüljenek. Ez az összekapcsolt két cél, amit Galina és Peter megvalósítottak, számomra egyszerre szívbe markoló és inspiráló – ebből is látszik, hogy öregszem.

Egyéb „kúlság”

A jövő terveivel kapcsolatban megtudtam, hogy szeretnének még nagyobb hangsúlyt fektetni a kutyás témájú rendezvényekre. Legyen szó akár esküvőről vagy bármilyen szakmai szemináriumról, a Pro Village – Franciska Major csapata mindig is azon lesz, hogy a szőrös gyerekeink az életünk legfontosabb pillanataitól kezdve a dolgos hétköznapokon át, mindig biztonságban a közelünkben lehessenek.

Mi már alig várjuk, hogy újra ellátogassunk ide! Te pedig, kedves olvasó, ha még nem jártál itt, akkor csomagold össze az ebeket és nyomás Sopronkövesd! (Najó, előtte azért csörögj oda, hogy van-e szabad hely.)


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket InstánFacebook-on vagy TikTok-on! Köszönjük! 

Anna, Floppy és Berlin