Teddy beach – belga sörök, homokos szabadstrand, kutyás csobbanás

Floppyval a hétvégén Szentendrén jártunk és teljesen véletlenül rábukkantunk a Teddy beach-re, ami – mint az kiderült – mindösszesen 4 hete nyitott meg, de már most egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem is csoda, hiszen egy igazán hangulatos szabadtéri szórakozóhelyről van szó italpulttal, foodtrack bisztróval és élőzenével megspékelve. Mindez nagyon is kutyabarát kivitelben.

Bevallom őszintén, minket annyira elvarázsolt ez a hely, hogy vonakodtam megírni ezt a bejegyzést, nehogy legközelebb már fél Budapest ott sütkérezzen a Teddy beach-en. Végül ezt a gondolatot eltemettem: egyrészről nagyképű lenne akkora influencer-nek beállítanom magamat, hogy miattam mindenki csapot-papot otthagyva rohan Szentendrére, másrészről pedig önző sem szeretnék lenni és elhallgatni ennek a helynek az ismeretét.

Mi értelme ennek a blognak, ha nem az, hogy megosszam veletek a kevésbé ismert, szuperjó kutyás helyeket? És hát a Teddy Beach egyértelműen ilyen.

Nade visszatérve a lényegre: a Teddy Beach a Postás strandnál nyitotta meg nem létező kapuit azok előtt, akik a homokos szentendrei szabadstrandon szeretnének egy finom, kézműves hambit enni és egyedi belga sörökből kortyolni. A koncepció megálmodója és egyben megteremtője nem más, mint a Teddy Beer tulajdonosa, aki a Péter Pál utcai gasztrokocsmát is üzemelteti. Erről a helyről érdemes tudni, hogy rengeteg különleges kézműves sört árusít, így ne csodálkozzunk, ha a menü két oldalából az elsőn csupán ismeretlennek tűnő sörnevekbe botlunk. Igazi kuriózum mindegyik.

A Teddy Beach-en ugyan csekélyebb a felhozatal, de higgyétek el, megkóstoltam szinte mindegyiket – fejnehéz is voltam tőle másnap – és nem lehet velük mellé lőni. Ezen a ponton viszont megjegyezném, hogy mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni egy-egy korsó sör megvételekor, mintha mondjuk egy jól ismert magyar márkát rendelnénk. Számosítva ez annyit jelent, hogy 1000 HUF alatt nem úszunk meg egy korsót…

Ahogyan a tulaj mondaná: „az, aki Sopronit szeretne inni, sétáljon kicsit tovább és bőven talál erre lehetőséget”.

A pofás sárga Barkas-ban készülnek a hamburgerek, amit ugyan Floppy legnagyobb bánatára nem kóstoltunk meg, de a választékot végigfutva összefutott a nyál a számban és kellemes bizsergést éreztem a gyomrom tájékán.

Hamburgereken kívül még pisztráng (!) és csirke nuggets is kapható.

Kézműves hambi

Ami még a kellemes atmoszférát tovább emeli, az pedig az élőzenés koncertek, amiből a tulajdonos elmondása alapján minden hétre bőven kijut. Mi a Sophie & the boyz akkusztikus együttest hallgathattuk meg, akik nagyon színvonalas műsort adtak.

És, hogy miért is ajánlom minden kutyás figyelmébe ezt a helyet?

Egyrészről a Teddy Beach-en szeretettel várják a négylábúakat, akiket nyugodt szívvel szabadon is lehet ereszteni, másrészről pedig a szabad strandon is meg lehet mártózni az ebekkel – nem tiltja senki és semmi.

Amivel még lehetne növelni a hely „kutyabarát-nívóját”, ha kihelyeznének itt-ott néhány kutyatálkát friss vízzel, így nem kéne eldobható műanyag poharakba csapvizet kunyizni a pultosoktól, de ez már részletkérdés.

Floppy and me 🙂

Apropó pultosok: kedvesek, közvetlenek, lazák és láthatóan szeretnek itt dolgozni. Ezzel együtt végeredményében a Teddy Beach budapesti szabadtéri szórakozóhelyeket megszégyenítve, sajátos stílusával egyszerre hippi, bájos, barátságos és fancy.

Egy szó, mint száz: még most, a „hőskorában” látogassátok meg, mert hamar híre fog menni ennek a szentendrei kutyás paradicsomnak és az ég óvja meg a Teddy Beach-et a túl nagy népszerűségtől.


Hasznosnak találtad a cikket? Kövess minket a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Grazie mille! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú