Hova menjünk el kutyánkkal október 6-án?


Biztosan feltűnt Nektek is, hogy rengeteg az október 6-ai kutyás program a városban és országszerte. Ennek okait nem az aradi vértanúk 1849-es kivégzésében kell keresni, sokkal inkább az október 4-ei Állatok Világnapjának utórezgésében, illetve abban, hogy ez az egyik utolsó olyan hétvégénk, amikor még érdemes lehet szabadtéri programot szervezni.

De ne szaladjunk ennyire előre. Először is nézzük, mit is ünneplünk az Állatok Világnapja alkalmából – ma már ugyanis a rozsdás ajtókilincstől kezdve a tüszős mandulagyulladáson át mindennek van hivatalos világnapja…

Ami az állatokat illeti, itt azért kicsit többről van szó, mint holmi „divat-megmozdulásról”.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük. Ezen a napon az állati lét minden formája piedesztálra emeltetik. Október 4-ét azért választották ennek a jeles napnak, mert ez Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet közismert pártfogójának is az ünnepnapja – pontosabban halálának évfordulója. A világnap elsőszámú üzenete, hogy az emberek éljenek harmóniában az élőlényekkel, a természettel.

 

Lehetséges programjelöltek – a teljesség igénye nélkül:

 

  1. Szimpla Kutya – Állatok Világnapja

 

A kutyabarat.hu és a Szimpla kert szervezésében déltől megnyitja kapuit egy közel 30 standot felvonultató vásár, melynek keretein belül lehetőségünk nyílik hazai tervezők kutyás kiegészítőit megvásárolni, legyen szó menő hajókötél-pórázról, bőrből készült jutifalttartóról, vagy minden eb igényét kielégítő fekhelyről.

Amellett, hogy egy rakás pénzt elkölthetünk kutyusunkra (amit persze az utolsó forintig megérdemelnek a kis négylábú szörnyetegek), még adakozhatunk is állatvédő egyesületeknek, vagy részt vehetünk üveglencsés ékszerkészítő jótékonysági workshop-on.
Jófejség a szervezőktől, hogy az oktatás teljes bevételét az Ebremény Kutyavédő Egyesület kutyusai számára ajánlották fel.

A belépés ingyenes és nem árulok el vele nagy titkot, hogy Floppyval mi is ide fogunk ellátogatni.

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/1400973633369405/

 

 

  1. Top Mancs Családi Nap

 

Családosoknak – illetve viselkedéshibás kutyatulajdonosoknak –  meleg szívvel tudom ajánlani a Top Mancs Kutyaiskola szervezésében megrendezésre kerülő, különféle érdekes programmal tarkított családi napot.

A kutyás bemutatókon kívül (mint például Agility show, vagy szépségverseny) tanácsokért is kopogtathatunk a szervezőknél és a kisgyermekesek számára állatsimogató (ha a többszáz kutya nem lenne elég…), illetve gyereksarok is lesz a helyszínen.

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/401177757076470/

 

 

  1. Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten

 

Természetesen a Rex kutyaotthon alapítvány sem marad ki a jóból és ezúttal a Szép Ernő Színház Kulturális Egyesülettel közösen készülnek az Állatok Világnapjára. Igazán szívmelengető programterv vár az idelátogatókra: rengeteg állatos mesével és zenével várják a két- és négylábú vendégeket.

Lesz itt még arcfestés, kézműves foglalkozás, tanácsadások, tombola, és még sok más. Gyermekes családoknak kiemelten ajánlott választás lehet!

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/1971665609791422/

 

 

  1. Nagy Margitszigeti kutyasétáltatás az Állatok világnapján

 

Azoknak, akik nem riadnak vissza az őszies októberi időjárástól, ideális választás lehet a margitszigeti kutyaséta, ami természetesen egy óriási pokrócon heverős, labdázós, „Fifike, szállj már ki a szomszéd kutya fenekéből” jeligés, giga-kutyás piknikbe torkollik.

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/284000505660761/

 

 

  1. Gyertyagyújtás a megkínzott és hontalan állatokért

 

Országszerte több helyszínen is megemlékezhetünk egy szál gyertyával azokra a megkínzott, elárvult állatokra, akik sokkal szebb sorsot érdemeltek volna.

 

Néhány helyszín:

 

Budapest – Hősök tere

Esztergom – Széchenyi tér

Székesfehérvár – Országalma

Tatabánya – Fő tér, Élet fája szobor

Mosonmagyaróvár – Magyar utca

Győr – Virágóra

Sopron – Várkerület, Mária szobor

 

Bővebben: https://www.facebook.com/Gyertyagyújtás-a-megk%C3%ADnzott-és-hontalan-állatokért-111895529486608/

 

  1. Fehérvár Fényei – Fáklyás Felvonulás 2018

 

Székesfehérváron a Szent István téren pontban 17:50-kor kezdetét veszi a, már hagyományosnak mondható fáklyás felvonulás, aminek célja, hogy az Állatok Világnapja alakalmából a résztvevők rávilágítsanak az élővilág szépségeire és hangot adjanak a felelős állattartás fontosságának.

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/351210285618618/

 

VASÁRNAPI PROGRAM

 

  1. Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban 2018

 

A NOÉ Állatotthon vasárnapra tette az idei évi mulatságot, melynek keretein belül nem csak az Állatok Világnapját, de a vegetarianizmus és az erőszakmentesség világnapját is ünneplik. Még mielőtt a homlokunkra csapnánk, hogy „nanemármostkomolyan?” azért vessünk egy pillantást a programtervezetre. A NOÉ-sok ugyanis nagyon komoly rendezvényre készülnek neves színpadi fellépőkkel, gyerek programokkal, előadássorozatokkal.

Tény, hogy akik sült debreceni kolbász vagy mangalica burger nélkül nem tudják elképzelni a szabadtéri programokat, inkább másik helyszínt válasszanak.

A belépés 500 Ft-ba kerül felnőtteknek, gyerekeknek és négylábúaknak ingyenes.

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/2237840169769194/

 

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

 

  1. Fővárosi Állat- és Növénykert:

 

A Fővárosi Állat- és Növénykertben több évtizedes hagyománya van annak, hogy megünneplik az állatok világnapját. Az idén a korábbi évekhez hasonlóan több napos programmal várja az állatkert partnerszervezeteivel a látogatókat az Állatszeretet Fesztiválon október 4-e és 7-e között.

Kutyát behozni sajnos tilos! 🙁

Nem biztos ugyanis, hogy kutyusunk szimpatizálna a sörényes hangyásszal vagy éppenséggel Akhum-mal, a tavasszal érkezett ifjú leopárdhímmel.

 

Eseményről bővebben: http://www.zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/allatszeretet-fesztival

 


Hasznosnak találtad a cikket? Kövess minket a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Köszönjük! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú