Egyszer volt a Szimplában kutyabigyó vásár


Október 6-án, az Állatok Világnapja alkalmából rengeteg esemény került megrendezésre, amiről előző bejegyzésemben is írtam. Floppyval mi is ellátogattunk egyre, mégpedig a Szimpla Kertben tartandó „Szimpla Kutya – Állatok Világnapja” rendezvényre. Itt aztán felsorakozott a nagynevű kutyás brand-ek krémje, mindenki a maga portékájával.

Volt itt mindentőlmentes kutyakaja, szexi kutyapulcsi, bőr kiegészítők, ötletes kutyás játékok satöbbi-satöbbi…

 

Joggal tehetjük fel magunknak a kérdést: ha már Állatok Világnapja, akkor a pénzt miért nem rászoruló menhelyeknek adják az állatszerető vendégek, ahelyett, hogy ultradivatos kiegészítőket vennének?

Ez is egy megközelítés.

Ahogy én látom, egy ilyen vásáron nem kötnek akkora hatalmas üzletet a résztvevő árusok (legalábbis, az online rendelésekhez hasonlítva), sokkal inkább a nevüket adják egy jó ügy érdekében létrehozott eseményhez – hiszen nem csak lóvét szórni lehetett a Szimplában, de jótékony célokat szolgáló tombolában is részt venni (ahol a nyereményeket egy az egyben a jelenlévők felajánlásai alkották) és ékszerkészítő workshop-on részt venni, aminek a teljes bevétele az Ebremény Kutyavédő Egyesület számára került felajánlásra.

 

Ki-mivel jelent meg a vásáron? Mik a legújabb „kutyatrendek”?

 

MOMO nyakörvek

A MOMO nyakörvek és pórázak teljesen egyediek: kézzel készülnek, nincs két egyforma belőlük. A kedvenced méretéhez, színéhez, stílusához alkalmazkodnak. A termékek paracordból és 100%-ban valódi bőrből készülnek, melyek klasszul kombinálhatóak egymással.

Mixnature Collars

A Mixnature Collar még egy viszonylag új márka, 2017-től van jelen a „kutyabigyók” piacán. Design bőr, textil nyakörvei látszólag (mert hogy még nem volt lehetőségünk tesztelni) kiváló minőségű anyagból készülnek, magas minőségű fém kiegészítőkkel. A látványos design egyből odavonzza a tekintetet.

BlancoatShop

A Blancoat is jelen volt a nagy eseményen, ami számunkra külön kedves, hiszen a tombolán nyertünk tőlük egy chiwawa méretű kötött fekhelyet, amire Floppy fél feneke pont kényelmesen elfér.

A márka abban különbözik a többi divatcikktől, hogy olyan kutyapulóvereket készít, amelyeket úgy terveztek, hogy ne kelljen áthúzni a kutya fején. Az ebek ugyanis rosszul viselik a bebújós öltözékek folytonos fel-levételét, hiszen a kutyák kommunikációjában a fej lenyomása az agresszió, a dominancia jele. Leegyszerűsítve, minden öltöztetés stressz-forrás az erre érzékeny kutyának. Ezt hivatott a Blancoat összegombolható kollekciójával kikerülni.

Kókusz & Tees

A ruhamárka a vásáron egyedüliként nem a négylábúak, hanem a kétlábúak számára kínál pólókat, pulóvereket kreatív, néhol humoros feliratokkal és ábrákkal. Külön jó volt látni, hogy a legtöbb termék az örökbefogadás ösztönzésére irányul.

Szigoletta

Őket azért emelném külön ki, mert teljesen más stílust képviseltek, mint a többi jelenlevő magyar kutyás brand. Letisztult, geometrikus formák jellemzik termékeiket és ahelyett, hogy zsúfolásig pakolták volna az asztalkájukat, a kiállításon is megtartották a minimalista megjelenést és csak basic termékeiket mutatták meg a nagyközönségnek.

Pet Farm Family

A méltán híres és közkedvelt állateledel márka kizárólag olyan, kutyáknak és cicáknak való terméket gyárt, amelyek természetes, organikus és környezetbarát alapanyagokból készülnek és nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, tartósítószereket és egyéb mócsingokat. Minden húsféleség, amit termékeikhez használnak boldogan legelésző és Vampire Weekends nótákat fütyörésző haszonállatoktól származik.

Petpertu-kutya macska fagyi

Személyes kedvenc, bár nem kóstoltam se én, se Floppy, de az ötlet megmosolyogtató. 🙂

 

És végezetül egy újdonság: lehetőségünk nyílt a Sixfeet dog design legújabb esőkabátját felpróbálni, amit ugyan Floppy elsőre nem kifejezetten díjazott, de csak azért, mert nem esett az eső. Különben önként és dalolva ugrana bele a kabátkába, ha ezzel megússza, hogy vizes legyen.

Fentiek csak néhány példa, akiket kiragadtunk a több, mint 20 kézműves, kutyabarát termékeket gyártó, magyar vállalkozásokból.
Velük teljes a lista:

PolkaDog
Flash kutyapékség
Dogistic Design
O dog design
Kutyabarát webshop
ChiliCord EbDesign
Psy Dog Design
onlinekutyabolt.hu
Feedfull
Kedvencek Konyhája
Exorum Dog Crafts
Naturavetal Magyarország
Happy Beast Design – hamarosan teszteljük!
BioZoo – bio és natúrtermékek kedvenceinknek
Varga Dávid Fotó
BIBS for You
Dog And You

Többiek is, egytől-egyig megérdemlik a figyelmet és elárulhatom: Floppyval tervünkben áll a legtöbbjüket tesztelni, kipróbálni majd ítélkező véleményünk kereszttüzébe állítani.

Sőt, van, akivel már meg is tettük ezt. Bejegyzéseink hamarosan következnek. 🙂

Addig is, sétáljatok, kiránduljatok még a hétvégén nagyokat az ebekkel, mert kettőt pislantunk, és máris átfordul az ősz „ordashideglucskos” télbe. Az pedig szívás…


Hasznosnak találtad a cikket? Kövess minket a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Köszönjük! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú