Összefogás a menhelyi kutyákért!


2016-ban, karácsony előtt Floppyval eltökélt szándékunkban állt menhelyeknek adományozni. Akkoriban még Sopronban laktunk. Egyszercsak szembejött velem fészbúkon egy szimpatikus bejegyzés: néhány barát gyűjtést szervez egy rászoruló állatvédő egyesületnek, el is viszik a szajrét és kényelmesen csatlakozhat, aki akar. Megragadtuk az alkalmat, összeszedtem Floppy megunt ingóságait és egy szép napon oda is adtam annak a lánynak, akivel felvettem ezügyben a kapcsolatot. Csekély kis adomány volt, de kedvesen tudósítottak képekkel, hogy együtt milyen sokra volt képes ez a társaság és, hogy mennyire örültek a menhelyen az ajándékoknak – köztük a miénknek is.

Ez volt két éve.

 

Ma hol tart ez a kedves baráti kezdeményezés?

Ott, hogy Gulyás László, a megmozdulás elindítója (aki nem mellesleg Able nevű kutyájával idén európa-bajnok lett az EFC Flyball Európa bajnokságon) lelkes állatszeretők segítségével 2017-ben a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület TELJES ÉVES tápellátását biztosítani tudta. Ezen az eredményen felbuzdulva idén már a Border Collie Fajtamentő Egyesület-nek is gyűjtenek.

Ami szintén zseniális, hogy egyik barátjával közösen egy új, kényelmes online adományozási módszert is bevezettek. Webshopon keresztül, szinte beszerzési áron tudunk hozzájutni prémium minőségű táphoz, amit a kiválasztott menhelyekhez juttatnak el.

 

Következőképpen működik a dolog:

  • Bepötyögjük, hogy http://petshopdogz.hu

  • Kiválasztjuk a felső menüsorból, hogy „Felajánlások menhelyeknek”

  • Kiválasztjuk a „Brit Premium Adult Medium felajánlásra” csomagot

  • Beállítjuk a mennyiséget és azt, hogy melyik menhelynek küldjük a felajánlást

  • Kosárba tesszük és aztán fizetünk

 

 

A tápok közvetlenül Lászlóhoz kerülnek kiküldésre, aki – amint elegendő összegyűlt – elviszi ezeket a BC fajtamentőknek vagy a szombathelyieknek (ő maga ezzel a két menhellyel foglalkozik).

Idén tehát nem bújhatunk amögé, hogy „hát szerettem volna adományozni, de nem volt időm bevásárolni és elvinni menhelynek”, mert ennél egyszerűbb és kényelmesebb módszer nem létezik.

És még mielőtt kedves Olvasóm, a fejedet vakarnád, hogy „Ennek az Annának megártott a sok forralt bor és nem vágja, hogy karácsony már elmúlt?”:

Szilveszterig megy a gyűjtés, úgyhogy gyorsan-gyorsan… Aki megteheti, járuljon hozzá ehhez a csodás kezdeményezéshez!

Részletek a videónkban.

Köszönünk minden megosztást és adományt!

 


Hasznosnak találtad a cikket? Kövess minket a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Köszönjük! 🙂

Anna kétlábú és Floppy négylábú