5 legjobb kutyabarát kávézó a 8. kerületben – szerintünk


Imádjuk felfedezni a környék kutyabarát helyeit, akár külföldi kalandozásaink során, akár itthon. Első „best of” összefoglalónk a 8. kerületi kávézókat méri fel, osztályozásunk szempontjai pedig nem csak arra vonatkoznak, hogy „hova mehet be a kutya és kap egy tál vizet”. Mindezt szubjektíven természetesen: akinek nem inge, az hordjon pulcsit!

Floppyval egy jól átrágott, aprólékosan kidolgozott (nem.) pontozási skálát állítottunk fel arra vonatkozóan, hogy miként értékeljük a kutyabarát helyeket.

Fontos természetesen, hogy milyen a kiszolgálás és az italok, ételek minősége, választéka. Ez eddig rendben van, de mi itt most kutyás blogot írunk, szóval bevettünk új szempontokat, mint például:

 • A kutya fogadtatása: Nem, nem várom el, hogy mindenki földre boruljon előttünk és „jajjjdecukikutyaaa” ömlengésbe törjön ki, de egy kis mosoly, egy kedves szó mindenképpen segít abban, hogy jól érezzük magunk.

 • A kutya kiszolgálása: Azt sem várom el, hogy előhordják Floppynak a legfinomabb maradékokat és ezüstös tálban szolgálják fel (bár erről neki más a véleménye), de a tál víz felajánlása alap, és persze nem bánom azt se, ha erre a személyzet előbb gondol, mint én.

 • A kutya szabadsága: Egyes helyeken még az is megengedett, hogy a kutyusok szabadon legyenek. Ezeket a helyeket mi kifejezetten kedveljük, még ha megértem azt is, hogy ez nem mindenhol kivitelezhető. Számomra ezek a „giga-kutyabarát” kávézók. (Tervezek is majd egy ilyen csillagot a kávézók ajtajára, vagy egyszerűen csinálok egy #gigakutyabaráthely hashtag-et az instára.🙂) (nem.)

 • A vendégekről, úgy általában: Vannak helyek, ahová bejöhet a kutya, de nem kifejezetten kutyabarát a közönség. Például egy elit étterem, ahol mikroszkóppal mérik az adagot, cserébe elkérik a fél fizetésedet. Ezzel sincs gond, ilyen kulináris élvezetek is kellenek, de előfordulhat, hogy itt kevésbé lesz fogékony a közönség Floppy hulló szőrzetére. Ez nem általánosítás: a legdrágább kabátomat én is lakat alatt őrzöm a bundás elől.

 • Kutya és gazdi kényelme: Ez a kategória semmi egyébről nem szól, mint hogy mennyi helye van a kutyával érkezőknek ahhoz, hogy kényelmesen helyet foglaljanak és az eb ne akadályozza a forgalmat. Floppy például imád keresztbe feküdni ott, ahol biztosan útban van. Ezt sokszor nem önszántából teszi, hanem azért, mert nincs elég hely…

És akkor kezdjük is. Alap állításom tehát, hogy az itt szereplő kávézók egytől-egyig kutyabarátok és szenzációsak!!!

 1. Apucome

Mindösszesen 1 éve nyitotta meg kapuit, de mindenkit az „ujja köré csavart” a környékben az Apucome kávézó. Sikerük receptje egyszerű: családias hangulat, figyelmes kiszolgálás, isteni kávék és világbajnok sütik. Múltkor, amikor Floppyval ott jártunk megtudtuk, hogy hamarosan bővülni fog a hely és végre igazi, nagybetűs „kávézóvá” válik, mert most még olyan picike, hogy alig tud néhány ember leülni, vagy egyáltalán megfordulni bent. Hát még kutyával.

 

 • A kutya fogadtatása: 4 pont

Nem kell elmesélnem az összes történetünket kezdve a kutya vélhető fogantatásától egészen addig, amikor lepisilte a szomszéd lábát (csúnya história, de tényleg túl sokáig beszélgettünk a semmiről). A mosoly viszont ott van.

 • A kutya kiszolgálása: 5 pont

Kikészítve a vizes tálka friss vízzel.

 • A kutya szabadsága: 3 pont

Ahogyan írtam: ez egy aprócska kávézó néhány bárpulttal. Érthető, hogy nem szaladgálnak komondorok a pult körül.

 • A vendégekről, úgy általában: 5 pont

Ide jófej emberek járnak. Mindenki mosolyogva jön és megy el. Miért is ne tennék? Hiszen isteni kávét kapnak és garantáltan kedves kiszolgálásban részesülnek. Egy cuki kutyus csak plusz pont.

 • Kutya és gazdi kényelme: 2 pont

Sajnos tényleg nem alkalmas arra a hely, hogy leüljünk és gondtalanul hosszabb időt eltöltsünk itt, hiszen bárszéken kívül más lehetőség nincs is a maradásra. De a kibővítéssel azt gondolom, ez a probléma meg fog oldódni. Alig várjuk!

Összesen: 19 pont

 

 1. The Hatchery – A keltető

A „keltető” egy alig pár hónapja nyitott kávézó/pékség a Mikszáth téren. Mint azt a WeLoveBudapest cikkéből megtudtam, az elnevezés egyrészt utal a kelt tésztára, frissen sült isteni pékárúra, másrészt pedig arra, hogy a hely megálmodói részesei szeretnének lenni valami „közjónak”: a környék fejlődésének, inkubátorházként pedig új kezdeményezések megvalósulásának.

 

 • A kutya fogadtatása: 5 pont

A személyzet teljesen odavolt. Két vendég között folyamatosan Floppyt vakarászták.

 • A kutya kiszolgálása: 5 pont

Kikészítve a vizes tálka friss vízzel.

 • A kutya szabadsága: 5 pont

Én bizony Floppyt elengedtem. Fotózgattam a helyszínen, Floppy pedig a könnyű kis asztalt gyakorlatilag húzta maga után átrendezve ezzel az egész kávézót. Rám szóltak, hogy engedjem el nyugodtan.

 • A vendégekről, úgy általában: 4 pont

Lehetséges, hogy pont rosszkor érkeztem, de sok külföldi vendég tér be ide (ez a környéken általános tendencia) és van, aki nem örül annak, hogy Floppy örül neki…

 • Kutya és gazdi kényelme: 5 pont

Ideális hely arra, hogy a kutya keresztbe feküdjön, boldogan alukáljon a lábad mellett és közben senki se lépjen a farkára. A keltetőben újonnan egy belső terem is berendezésre került és így már tényleg óriási területen tud asztalt biztosítani kutyának és gazdának egyaránt.
Egyetlen óriási fekete pont a helynek: nincs internet. De ez gondolom hamarosan megoldódik – hacsaknem már azóta meg is oldódott.

Összesen: 24 pont

Bizony, ezeket a képeket már az új fényképezővel lőtte a kétlábú.
 1. Csiga cafe

Épp most is a csigában ülünk Floppyval (pontosabban: ülök és fekszik). Imádjuk a hétköznapi menüt, ami vegetáriánus barát és ár-érték arányban kiváló. Amúgy nem rég lett felújítva a csigaház és valamivel letisztultabb külsőt kapott, mint ezelőtt, de akik még a régi formáját ismerik: most is ugyanúgy megvan az a kis hangulatos, „hippi feeling”, amit oly sokan szeretnek itt.

 

 • A kutya fogadtatása: 4 pont

Nagyon sok a vendégük így nem jut külön kiemelt figyelem a kutyusoknak, ami teljesen érthető: van a személyzetnek épp elég dolga.

 • A kutya kiszolgálása: 4 pont

Az esetek 90%-ában hoznak rögtön vizet az asztalhoz. A maradék 10%-ban pedig van jobb dolguk az itt dolgozóknak, mintsem azt figyeljék, hogy Floppy orra elég nedves-e.

 • A kutya szabadsága: 4 pont

Épp most kószált szabadon egy kutyus, de alapvetően nem megszokott, hogy szabadon engedik az ebeket. Érthető, hiszen guszta kajákkal rohangálnak fel- és alá.

 • A vendégekről, úgy általában: 5 pont

Az ide betérők zömmel fiatalok, vállalkozók, egyetemisták, nyitott hozzáállással rendelkező helyi népek – sokszor kutyával.

 • Kutya és gazdi kényelme: 4 pont

A lenti rész kényelmes és tágas, fent már kevésbé kutyakompatibilis, de van, amikor csak itt jut hely. Ilyenkor kisebbfajta akadálypályát jelentünk a mosdóba tartóknak.

Összesen: 21 pont

 

 1. Premier Kultcafé

Történt egy szép napon, hogy Floppyval elmentünk futni a Gellért-hegyre. Visszafelé betértünk ide és már az ajtóban állva pozitív érzés fogott el minket: ki van írva, hogy chipleolvasóval rendelkeznek.

Maga a kávézó egy szuperjófej koncepció alapján működik: fogyatékkal élőknek nyújt munkalehetőséget. Ahogy beléptünk, királyi fogadtatásban részesültünk: „Foglalj helyet! Gyere, itt kényelmes! Megsimogathatom a kutyust? Mit kértek?” Majd a személyzet egyik tagja hozott nekem egy prospektust az aktuálisan bemutatásra kerülő filmekről és felhívta a figyelmemet rá, hogy kutyás filmet is vetítenek a héten. Ezek mind olyan apró pluszok, amitől az ebnek és embernek szebb lesz a teljes napja.

 

 • A kutya fogadtatása: 5 pont

Nem is ragoznám tovább a fentieket…

 • A kutya kiszolgálása: 5 pont

Floppy szíve szerint még mindig lefetyelné a vizet abból a szép kis tálkából, amit kapott.

 • A kutya szabadsága: 4 pont

Nem kérdeztem ugyan, de nem láttam még szabadon kutyát. Viszont gyanítom, nem ütné ki a biztosítékot, ha elengedném egy percre.

 • A vendégekről, úgy általában: 5 pont

Ez a kávézó az elfogadás jegyében jött létre. Ide nem térnek be türelmetlen, fontoskodó üzletemberek, akiknek még arra sincs idejük, hogy kikerüljék a kutyádat.

 • Kutya és gazdi kényelme: 5 pont

5 plusz, ha őszinte akarok lenni. Kényelmes ülőhelyek várnak és bőven van hely arra, hogy egy bernáthegyi eltehénkedjen.

Összesen: 24 pont

 1. Műterem Kávézó

Azért soroltam őket az 5. pontba, mert már írtam róluk külön cikket is. Ha ezek a sorszámok helyezést jelentenének, ők lennének számunkra az elsők. Floppy imád ide járni, ahogyan a gazdi is. Részben irodánknak tekintjük a Műtermet azért, mert itt mindig maximálisan kedves a kiszolgálás, baráti a hangulat és már az ajtóban úgy köszönnek a törzsvendégek Floppynak, hogy „Szevasz Cimbi!”.

Floppy annyira otthon érzi magát, hogy néha területvédő magatartást tanúsít: az ajtóhoz rohan és megugatja azt, aki rendetlenül viselkedik a Műterem előtt elhaladva.

 

 • A kutya fogadtatása: 5 pont

„Szevasz Cimbi!”

„Floppyt hol hagytad?”

„Rég voltatok már! Hiányoztatok!”

„Átvettük Floppy csomagját a postástól, már adom is”

…soroljam még?

 • A kutya kiszolgálása: 5 pont

Ha szőrős szívű lennék, akkor 4 pontot adnék, mert mostanában kint marad a víz az ajtóban és Floppy rászokott arra, hogy kiissza a vizet a növények alól. De talán csak még bíznak a jó időben – mi pedig szeretjük a pozitív hozzáállást.

 • A kutya szabadsága: 5 pont

Floppy szabadon közlekedik fel-alá, ahogyan a „törzskutyák” is: Bolygó, Masni és a többiek. Hatalmas játék partyk szoktak kerekedni.

 • A vendégekről, úgy általában: 5 pont

Nem, hogy imádják Floppyt, de kikérik tőlem, hogy „hol van”, ha épp nem hoztam magammal. Köztiszteletben álló vendég a blöki, amivel vissza is él. Minden asztalnál behajtja a kötelező simiket.

 • Kutya és gazdi kényelme: 4 pont

Bizony, itt most kegyetlen leszek és elveszek egy pontot csupán azért, mert tényleg különbséget kell tennem aközött, hogy más helyek mennyire tágasak és kényelmesek kutyás szempontból. Azért itt sincs baj, de nem árt jól helyezkedni.

Összesen: 24 pont

Tudsz nekünk ajánlani kiemelkedően kutyabarát helyet a városban, vagy akár vidéken? Küld el nekünk a hello@floppyandme.hu -ra és mi leteszteljük! Előre is köszönjük!

 


Hasznosnak találtad a cikket? Kövess minket a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Köszönjük! 🙂

Anna kétlábú és Floppy négylábú