Idén karácsonykor állati sokat jótékonykodhatunk!


Közeledik a karácsony… Erre nem csak a közértben található csokimikulások számának radikális megnövekedése a bizonyíték, vagy éppen a rádióban egyre többször felszólaló giccses, bénán magyarosított karácsonyi slágerek, hanem a Facebook-on napról-napra felbukkanó, gyűjtésre és adományozásra invitáló események is.

Ezek közül már most nagyon sok esemény állatmenhelyeknek való gyűjtésre szólítja fel a segíteni vágyókat.

Floppyval szemfülesen követjük ezeket az eseményeket és lelkesen összegezzük Nektek, hogy végül mindenki megtalálhassa a számára legszimpatikusabb verziót.

Árva Állatok Mikulása

A Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület (#nemaröhögés) szervezésében megrendezésre kerülő esemény alkalmából november 30-án a MagNet Közösségi házba vihetjük el adományainkat rászoruló, hontalan állatoknak. Ami kiemelkedő ebben az eseményben, hogy nem csak a cicusok és kutyusok járnak jól, de támogathatod az árva csincsillától kezdve a papagájon át a süniken keresztül bármelyik kedvenc háziállatodat. Hát nem zseniális?

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/719761918393649/

 

IX. Mindent a Kutyákért Gyűjtés – A Nagy Karácsonyi Gyűjtés

9. alkalommal szervez gyűjtést a Mindent a Kutyákért Mozgalom, ami ezúttal annyiban változott az eddigi menetrendtől, hogy idén több, kisebb menhelynek készülnek az összegyűjtött adományokat szétosztani. December 15-én várnak minden jólelkű kutyabarátot a Pillangó parkba!

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/256366035068598/

Gyűjtés az Állatbarát Alapítványnak

Tavaly Floppyval a nyíregyházi Állatbarát Alapítványnak (aholis kelet-magyar régióhoz megszokott módon kétszeres teltház uralkodik) adományoztunk „nem anyagi javakat” – ahogyan ezt ők amúgy kérni is szokták. Akkoriban még a hűség városának macskaköves utcáit róttuk, de még innen is meg tudták szervezni a lelkes önkéntesek, hogy összeszedjék a motyónkat. Biztos vagyok benne, hogy ez idén se lesz másképp, hiszen a két szervező hölgy minden erejét bevetve gyűjti ilyenkor az adományokat. Minden tiszteletem az övék!

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/1379017785462109/

Adománygyűjtő Nap

2018.12.08-án (szombaton) 13:00-19:00 óra között a The Private Rooftop adománygyűjtéssel egybekötött nyílt napot hirdet minden állatbarát részére. Két menhely fog bemutatkozni az eseményen védenceivel, így nem csak adakozásra, de hangos „jajjdeédesmegsimogathatom” kitörésre és örökbefogadásra is lesz lehetősége az idelátogatóknak.
A szervezők kérése, hogy lehetőleg egy kutyatáppal (kölyök+felnőtt), játékkal vagy a téli időre tekintettel pokrócokkal, illetve bármilyen fekhelynek megfelelő anyaggal (?!?) érkezzenek az állatbarát résztvevők.

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/247902302588832/

 

II. Rénszarvasgyár (Karácsonyi gyűjtés hontalan kutyáknak)

November 24-től az Újpesti Karácsonyi Vásáron a FreeArt faházában várják a kisebb, nagyobb adományokat az esemény szervezői, melyeket egy nappal szenteste előtt fognak leszállítani az eseményben feltűntetett menhelyeknek.

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/438701833327637/

Állatok Karácsonya a NOÉ Állatotthonban 2018

2018. december 8-án rendezik meg a már hagyományos Állatok Karácsonyát a NOÉ Állatotthonban.

A szervezők arra bíztatják az érdeklődőket, hogy mindenki válasszon magának egy Karácsonyi Kedvencet az Állatotthon lakói közül és ajándékozza meg őt az ünnepek alkamából!

Én már órák óta bújom az állatotthon honlapját, de lehetetlenség egyet választani közülük… :/

Eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/385517725522318/

 

 

Amennyiben további, adománygyűjtős eseményt láttok a Facebook-on, vagy bárhol, kérünk Titeket, osszátok meg hozzászólásotokban! Köszönjük! <3

 


Hasznosnak találtad a cikket? Kövess minket a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra! Köszönjük! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú