Te már szavaztál az év kutyabarát helyére?


Elérkezett az év azon szakasza, amikor végre kifejezhetjük hálánkat kedvenc kutyabarát kávézónk, panziónk, éttermünk, üzletünk, romkocsmánk, sörfőzdénk na és persze munkahelyünk iránt.

Miért is van ma már létjogosultsága egy ilyen megmérettetésnek?

 

Forrás: https://www.facebook.com/Kutyabarat.hu/

 

Manapság gomba módra nőnek ki az új kutyabarát helyek hazánkban! Sőt, az is előfordul, hogy egyes, eddig nem kutyabarát egységek szépen átállnak a jó oldalra.

Erről eszembe is jutott egy Harry Potter idézet:

„Hamarosan elválik egymástól a könnyű út és a helyes út.” (Ilyenkor csendben elmélázok azon, vajon miért van, hogy a saját névnapom dátumában nem vagyok biztos, de ilyeneket megjegyzek?)

Kutyabarát hellyé válni amúgy egyáltalán nem nehéz, de tény és való, hogy menet közben felmerülhetnek „megoldandó helyzetek”. Floppyka is dobta már ki a taccsot egy puccos étterem közepén (gyanítom, ezzel próbált engem meggyőzni arról, hogy teljesen üres a gyomra és igenis, kijár neki a garnélás tésztámból), de a személyzet pillanatok alatt feltakarította. Emlékszem, még arra se maradt időm, hogy kellemetlenül érezzem magamat. A szomszéd asztalnál lebzselő cocker spánielnek esélye sem volt felnyalogatni Floppy vacsorájának folyékony halmazállapotú reinkarnációját. A hányás szinte szublimált.

Már elnézést a gusztustalankodásért.

 

A pályázat honlapjáról érdekes információkat tudhatunk meg: nem hivatalos adatok szerint Budapesten több, mint 500.000-en kutyatartók és ennek 90%-a együtt is él kutyájával, azt teljesjogú családtagnak tekinti. Lefogadom, hogy ennek az 50%-a jelmezt vesz az ebnek halloween-kor és megünnepli a szülinapját Flash kutyapékséges tortával.

Országos viszonylatban közel 3.000.000 embert érint a kutyatartás. (#naezaztánnemsemmi #hashtagbezár)

Ennek és a felelős kutyatartás terén történő pozitív változásoknak is köszönhető, hogy egyre több hely kinyitotta ajtaját a kutyatartók előtt. Miért is ne tennék? Aki répás kutyatortát meg mancsápoló törlőkendőt vásárol, az valószínűleg fizetőképes vendég.

Ami a munkahelyeket illeti, itt nekünk egészen újak és frissek a tapasztalataink Floppyval. Néhány hete bedolgozom ugyanis egy marketing ügynökségnek, ahová a szőrös oldalborda is szívesen látott vendég. Testközelből tapasztalom, mennyi előnnyel jár egy kutya a munkahelyen. Floppy asztaltól asztalig közlekedik, mindenkitől bezsebeli a simit és egy percre elfeledteti a kollegákkal aktuális gondjukat, stresszforrásukat.

Érdekes, hogy a nevezők soraiból úgy látom, kutyabarát munkahelyből van a legtöbb. Ezek szerint ez az oldal is erősödik.

Arról, hogy hogyan válhat valaki „kutyabaráttá” már írtam egyik régebbi bejegyzésemben: ezt most itt elolvashatjátok.

Képeket készítette: https://petrapakophotography.com

Ezúton bíztatnánk hát Titeket arra, hogy szavazzatok a kedvenceitekre AZÉVKUTYABARÁTHELYE honlapon!

Minél többen leadjuk a voksunkat, annál nagyobb érdeklődést mutatunk az esemény iránt és annál inkább példázzuk, mekkora igény van a kutyabarát helyekre Magyarországon! (Főleg a sörfőzdékre. Ez a kategória külön kedvencemmé vált…)

Természetesen, ezt a kezdeményezést is a kutyabarat.hu -nak köszönhetjük, mint oly sok minden mást!

 


Tetszett a bejegyzés? Less rá megújult Youtube csatornánkra is, kövess minket instán (@floppyandme_official) és Facebook-on! Köszönjük! 🙂

Anna kétlábú és Floppy négylábú